Cuplul de dans reprezentativ al Republicii Moldova, Ana Matuș și Gabriele Goffredo, a învins la Campionatul Mondial la proba de dans latin pentru a treia oară consecutiv. Evenimentul s-a desfășurat la Viena.

La finalul concursului, după ce cuplul a luat aurul, moldoveanca a avut parte de o surpriza emoționantă. Și el emoționat, Gabriele Gofredo, a cerut-o pe Ana în căsătorie chiar pe ringul de dans. Dansatoarea a răspuns cu un „da” ferm, iar publicul și concurenții i-au aplaudat îndelung.

Moldoveanca nu s-a așteptat la acest moment: „Sunt șocată, nu am cuvinte! Îl iubesc mai mult decât orice și sunt gata să fac orice pentru el și să fiu alături de el până la sfârșitul vieții mele”.

La turneu au participat peste 80 de cupluri, reprezentanți a peste 50 de țări. Cuplul Gabi și Ana a reușit să se impună pe prima poziție și să intre în istorie cu această performanță. Ei au intrat în top trei sportivi cărora le-a reușit să câștige de trei ori consecutiv acest campionat în ultimii 50 de ani. Italianul Gabriele Goffredo și moldoveanca Ana Matuș formează un cuplu de dansatori din 2011 și sunt unicii care au reușit să treacă Republica Moldova în lista câștigătorilor de la Viena.