După un duș rece, cum este referendumul eșuat, socialiștii s-au trezit la realitate. Acum aceștia vor să colecteze un milion de semnături pentru trecerea la sistemul prezidențial de guvernare. De asemenea, în curând, PȘRM își va alege candidații pentru circumscripțiile uninominale, pentru alegerile parlamentare din 2018.

Au primit o palmă, au căzut într-un genunchi, iar acum încearcă să-și revină rapid, pentru că sunt la un pas să piardă luna în goană după stele. După o lungă perioadă în care a fost mai mult absentă, cu declarații, în spațiul public, președinta de jure a socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a spus astăzi, la o conferință de presă, ce strategie politică vor aplica socialiștii în perioada următoare. Mai mult, socialiștii au emis și o declarație în acest sens.

„Până la 2 februarie 2018, intenţionăm să colectăm cel puţin un milion de semnături în susţinerea republicii prezidenţiale. Anume această zi a fost propusă de preşedintele ţării pentru a fi declarată „ziua statalităţii” Republicii Moldova”, susține Zinaida Greceanîi.

Deși rezultatele referendumului de duminică din Chișinău au arătat un rezultat modest pentru socialiști, aceștia insistă în continuare asupra alegerilor anticipate. Între timp, vor elabora mecanismul de selectare a candidaților PSRM pentru circumscripțiile uninominale. Aceștia ar urma să fie aleși în cadrul partidului, prin vot deschis: „Lista candidaților PSRM pentru circumscripţiile uninominale va fi formată în baza sistemul de votare prealabilă, așa-zisul primaries”.

Până acum, socialiștii au colectat 300 de mii de semnături în susținerea inițiativei lor de transformare a țării în republică prezidențială. Aceștia au instalat mai multe panouri prin țară prin care vor să inducă percepția că Dodon este „un președinte puternic”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!