/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Socialiștii s-au trezit după „dușul rece”. Au eșuat cu referendumul – acum vor republică prezidențială

missing
21 noiembrie 2017, ora 18:10

Au primit o palmă, au căzut într-un genunchi, iar acum încearcă să-și revină rapid, pentru că sunt la un pas să piardă luna în goană după stele. După o lungă perioadă în care a fost mai mult absentă, cu declarații, în spațiul public, președinta de jure a socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a spus astăzi, la o conferință de presă, ce strategie politică vor aplica socialiștii în perioada următoare. Mai mult, socialiștii au emis și o declarație în acest sens.

„Până la 2 februarie 2018, intenţionăm să colectăm cel puţin un milion de semnături în susţinerea republicii prezidenţiale. Anume această zi a fost propusă de preşedintele ţării pentru a fi declarată „ziua statalităţii” Republicii Moldova”, susține Zinaida Greceanîi.

Deși rezultatele referendumului de duminică din Chișinău au arătat un rezultat modest pentru socialiști, aceștia insistă în continuare asupra alegerilor anticipate. Între timp, vor elabora mecanismul de selectare a candidaților PSRM pentru circumscripțiile uninominale. Aceștia ar urma să fie aleși în cadrul partidului, prin vot deschis: „Lista candidaților PSRM pentru circumscripţiile uninominale va fi formată în baza sistemul de votare prealabilă, așa-zisul primaries”.

Până acum, socialiștii au colectat 300 de mii de semnături în susținerea inițiativei lor de transformare a țării în republică prezidențială. Aceștia au instalat mai multe panouri prin țară prin care vor să inducă percepția că Dodon este „un președinte puternic”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram