/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Tragedia din satul Pașcani. Au fost inițiate două cauze penale, iar o persoană a fost reținută

missing
21 noiembrie 2017, ora 10:19

Cele două cauze penale au fost pornite pentru încălcarea regulilor de protecție a muncii și încălcarea regulilor de exploatare a minei. „Persoana reținută este unul din angajații responsabili de efectuarea lucrărilor de exploatare minieră”, a declarat procurorul Popa.

Potrivit procurorilor, a fost audiat și proprietarilor minei. În cadrul acestei cariere activează în jur de 45-48 de persoane. Urmează să fie stabilit dacă aceștia lucrează legal și au contracte de muncă.

Incidentul a avut loc la 4 kilometri de la intrarea în cariera de piatră.

A fost creat un grup de urmări penală în care au fost incluși reprezentanți ai organelor de urmările penală din raionul Criuleni și procuratura Generală. „S-a lucrat pe tot parcursul nopții. Au fost ridicat mai multe documente și audiate mai multe persoane, inclusiv muncitori care au lucrat în ziua respectivă în mină. Persoana reținută este unul din angajații responsabili de efectuarea lucrărilor de exploatare minieră. Urmează să stabilim tot cercul de persoane implicate. Urmează să fie antrenați mai mulți experți care să stabilească factorii care au dus la prăbușirea tavanului. Mina activează de mai mult timp și aparține unui agent economic privat. Ni s-au prezentat acte care permit activitatea acestei mine. Când au fost efectuate și de către cine au fost făcute ultimele verificări urmează să aflăm. În mină activează în jur de 45 – 48 de persoane. Dacă ei sunt angajați oficial urmează să aflăm”, a declarat în cadrul unei conferințe procurorul Popa.

Urmează ca autoritățile să verifice aspectele care țin de respectarea tehnicii securității a acestei mine și regulilor de exploatarea mineră

De asemenea, forțele de ordine vor stabili și ora exactă când a avut loc incidentul. Bărbații decedați aveau 41, 36 și 33 de ani și locuiau în Măgdăcești.

La moment, în mină nu se mai află nicio persoană. Procurorul a menționat că cea de-a treia victimă a decedat în drum spre spital, după ce angajații minei au reușit să o scoată din mină și să-i acorde primul ajutor.

Reamintim că, trei muncitori au decedat în urma prăbușirii tavanului minei, dintre care una a murit în drum spre spital, iar altele două au decedat în interiorul minei. Incidentul a fost anunţat către autorități la ora 19.43, printr-un apel la numărul de urgenţă.

Salvatorii au fost alertați ieri seara după ce soțiile a trei muncitori din cariera din satul Pașcani, raionul Criuleni, au alertat autoritățile, după ce au văzut că bărbații nu se întorc acasă de la muncă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram