/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Alte trei persoane, reținute în dosarul licitațiilor trucate de primării pentru a obține milioane de lei din Fondul Ecologic

missing
22 noiembrie 2017, ora 16:59

Reținerile au avut loc după ce au fost găsite mai multe probe, scrisuri, și în baza perchezițiilor de luni, 20 noiembrie. Compan a precizat că șase din persoanele reținute luni au fost plasate în arest preventiv, de la 20 până la 30 de zile. Iar, trei dintre ei sunt în arest la domiciliu. Potrivit procurorului, cei care au plecat la domiciliu și-au recunoscut vina, unii total, iar alții în proporție de 70 la sută.

Copman a precizat că reținuții sunt bănuiți pe faptul trucării licitaților și tentativei de însușire a banilor publici prin intermediul trucării licitațiilor.

Amintim că CNA a informat luni că procurorii au documentat un şir de licitaţii publice privind construcţia sistemelor de canalizare şi staţiilor de epurare în mai multe localităţi, în urma cărora au câştigat companiile gestionate din umbră de un singur beneficiar. Acesta ar fi gestionat întreaga schemă infracţională care consta în negocierea cu factorii de decizie din cadrul Fondului Ecologic Naţional al Ministerului Mediului asupra aprobării finanţării proiectelor, care urmau să fie atribuite primăriilor din ţară. După ce erau identificate localităţile, beneficiarul mergea la responsabilii din teritoriu şi le propunea 5 la sută din valoarea contractului care urma a fi semnat. Ulterior, membrii grupului de lucru din primării aranjau câştigarea licitaţiei de către agentul economic indicat, descalificând alţi aplicanţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram