Crimă demnă de un film de groază. O femeie și-a otrăvit soțul, știind că acesta avea zeci de mii de dolari, câștigați, la muncă în Anglia. Aceasta și-a scris scenariul omorului din timp.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală referitoare la omorul unui moldovean în anul 2002, în regiunea Zatoka, Ucraina.

În urma acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că în luna august 2002, inculpata, și-a premeditat omorul soțului său, cei doi fiind în relații ostile. Inculpata și-a ademenit soțul la odihna pe malul marii, la Zatoca, organizând acolo o vacanță cu familia.

În noaptea de 15 spre 16 august 2002, inculpata, conform planul bine chibzuit în prealabil, i-a administrat pe ascuns soțului său în băutura carbogazoasă mai multe pastile, cu efect toxic, pe care ultimul le-a consumat. În consecință, victima a decedat în urma intoxicării.

Înțelegând despre cele săvârșite, femeia l-a telefonat pe nașul de cununie al celor doi, de la care a primit indicații cu referire la ascunderea urmelor infracțiunii, și anume să ardă blisterele de la pastile rămase ca rezultat al otrăvirii soțului său și să părăsească locul comiterii infracțiunii. Ulterior, bărbatul i-a facilitat întoarcerea la Chișinău.

Actualmente, ambii inculpați se află în arest preventiv, iar în cazul în care vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.