Mai mulți angajați ai izolatorului pentru detenție provizorie de pe strada Tighina 6, acolo unde a fost maltratat Andrei Braguța, au fost puși sub învinuire de către procurori. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către un angajat al izolatorului care nu a vrut să ofere mai multe detalii. Sursa a declarat că acuzatorii l-au anunțat că este învinuit, acesta însă nu-și recunoaște vina.

– „Ne-au spus că ne învinuiesc. Nu știu, au indicații. De la cine au indicații noi nu suntem la curent. Nu au vrut să ne informeze”, a menționat angajatul izolatorului.

– „De ce anume sunteți învinuit?”, reporter TV8.

– „Păi nu știu. Noi ne-am îndeplinit toate obligațiunile. Mai departe nu cunosc. Mă scuzați, eu mai mult nu dau nicio informație”.

– „Dar vă recunoașteți vina?”

– „Nu recunosc nicio vină eu. Ne-au spus că ne învinuiesc”, a menționat angajatul izolatorului pentru detenție provizorie de pe strada Tighina.

Andrei Braguța a fost reținut în august de Poliția de Patrulare după ce s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar. În acest caz sunt învinuite șapte persoane, dintre care trei polițiști. Aceștia riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.