Un tânăr de 18 ani a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru viol și extorcare de bani. Acesta a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor prevăzute de Codul penal al așa numitei republici transnistrene - agresiune sexuală comisă împotriva unei persoane sub 14 ani și extorcare de fonduri.

În cadrul anchetei s-a constatat că într-una din zilele de vară 2014 Dumitru Nonsulsky a ademenit un băiat de 11 ani în una dintre scările unui bloc de locuit și amenințându-l cu violența fizică a comis împotriva minorului acțiuni de agresiune sexuală.

De asemenea, comitetul de anchetă notează că în martie 2017, când Nonsulsky s-a întâlnit cu același minor, a început să-i ceară o mie de ruble transnistrene, în caz contrar amenințând că dacă nu-i va aduce banii va spune cunoștințelor despre abuzul pe care l-a săvârșit în 2014.

Pentru comiterea infracțiunilor menționate mai sus, instanța de la Rîbnița l-a condamnat pe Dmitri Nosulsky la o pedeapsă de 11 ani închisoare într-o colonie corecțională cu regim strict.