/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Cazul lui Braguța, în Parlament. La trei luni de la tragedie, responsabilii strâng din umeri

missing
22 noiembrie 2017, ora 18:04

Unul dintre polițiștii izolatorului în care a fost bătut cu cruzime Andrei Braguța a confirmat că mai mulți angajați au fost puși sub învinuire, fără a spune despre câți polițiști anume este vorba. Ne-a spus doar că el se declară nevinovat.

„Nu recunosc nicio vină eu. – Dar ce v-au spus măcar procurorii? De ce vă acuză ? – Ne-au spus că ne învinuiesc. Nu știu, au indicații. De la cine au indicații noi nu suntem la curent. Nu au vrut să ne informeze. Păi nu știu, noi ne-am îndeplinit toate obligațiunile. Mai departe nu cunosc eu. Mă scuzați eu mai mult nu dau nicio informație”, susține Andrei Glodin, angajat al izolatorului de detenție provizorie.

Șeful izolatorului, Eduard Iarmenco, a refuzat să ne ofere mai multe detalii, iar procurorii nu au confirmat, dar nici nu au negat informațiile.

„Eu cu referire la dosarul de procedura noi alte informații la moment nu avem ce să vă dau”, a menționat procurorul Ruslan Lupașcu.

Tot astăzi, despre cazul Andrei Braguța s-a discutat în cadrul unei comisii parlamentare. Responsabilii au spus că vor prezenta un raport cu soluții abia peste două săptămâni.

„S-ar fi uitat cineva la imaginile video, dacă Andrei Braguța nu ar fi murit? Camerele au fost instalate pentru prevenirea torturii, dar asta nu i-a împiedicat să-l bată”, susține Inna Șupac, membru al comisiei pentru drepturile omului.

„Astfel de cazuri se întâmplă și în alte țări, inclusiv în cele europene”, spune Dorin Purice, viceministrul de interne.

„Și dacă e să vorbim despre UE, da, sunt cazuri, dle ministru. Dar acolo, de obicei, miniștrii își dau demisia după așa cazuri”, a replicat Șupac.

„Amplasamentul acestor izolatoare. Cât timp o să stea ele în subsolurile comisariatelor, unde în unele locuri nu e nicio fereastră, oameni buni”, a menționat Mihail Cotorobai, avocatul poporului.

„Urmează să fie renovate minim 15 izolatoare de detenție provizorie integral și cca 100 de celule să fie renovate”, a mai declarat viceministrul de interne Dorin Purice.

„Din care considerente nu se informează Procuratura imediat de cazurile acestea atât de grave?”, a întrebat Maria Postoiko, secretarul comisiei pentru drepturile omului.

„Nu este exclus că ei raportează ierarhic în cadrul instituției, numai că acolo apar necesități de a ascunde cumva anumite laturi ale incidentului”, a răspuns Purice.

Andrei Braguța a fost reținut în august de Poliția de Patrulare după ce s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram