Ion Ceban susține că socialiștii nu au făcut campanie politică în cazul referendumului și că scopul lor a fost de a rezolva problemele municipiului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari, unde socialistul a evitat să răspundă la multe dintre întrebările adresate de către jurnalistă.

„Noi am făcut o campanie apolitică. Nu s-a vorbit de socialiști, pentru ca asta să nu îi deranjeze pe cei de dreapta”, a declarat Ceban.

Socialistul a menționat că până și pliantele și ziarele informative pe care le-au împărțit cetățenilor, nu avea culoarea roșie: „Au fost albe, unde au fost adăugate … Campania nu a fost politică, a avut doar în exclusivitate subiecte legate de oraș.”

Natalia Morari a menționat în cadrul emisiunii că totuși a fost creată o percepție că această campanie este una organizată de PSRM, iar partidele de dreapta nu au participat la referendum deorece au considerat că e un joc murdar dintre PD și PSRM.

Vlad Kulminski, director executiv Institutul pentru Inițiative Strategice , a declarat și el în cadrul emisiunii că partidele de dreapta nu pot fi învinuite pentru eșuarea referendumului, or acestea nu au făcut o campanie puternică de boicotare a plebiscitului, ci doar au făcut câteva declarații pe la televiziunii: „S-a creat impresia că nu ați depus toate efoturile pentru a vă atinge obiectivul”.

La un moment dar însă Ceban a început să facă atac la persoana lui Culminschi, evitând subiectele care erau discutate în cadrul emisiunii, prezetând fotografii, investigații realizate de Rise și alte informații care nu aveau tangență cu întrebările ce i-au fost adresate.

„Este atac la persoană. Asta se numește un truc de tip manipulator, când în loc să combateți argumentele interlocutorului, dvs îl atacați ca persoană. Acum ați încercat să diminuați din autoritatea lui Culminschi pentru a le crea o percepție telespectatorilor”, a replicat Morari.

Ceban nu a negat sau confirmat că PSRM este sau nu un partid independent, iar discuțiile lui se focalizau pe discutarea altor subiecte.

Emisiunea integrală poate fi urmărită AICI.