300 de mii de lei au fost furați în noaptea de joi, 23 noiembrie, din clădirea administrativă a colhozului „Pobeda” din satul Copceac, raionul Ceadîr Lunga. Banii erau destinații achitării primelor pentru lucrătorii agricoli și pensionari, sume ce urmau să fie acordate de Ziua Agricultorului.

Snejana Tucan, ofițerul de presă al departamentului de poliție din UTA Găgăuzia, a declarat pentru găguzinfo.md că persoane necunoscute au spart ușa și au intrat în clădirea administrativă a colhozului, iar ulterior au sustras cei 300 de mii de lei.

Președintele gospodăriei colective „Pobeda” Nicolaie Dragan a precizat că hoții au furat bani destinați plății primelor pentru lucrătorii instituției.

De obicei, banii pentru salarii nu sunt păstrați în clădirea administrativă. Primim banii de la bancă și le distribuim imediat angajaților. Acum este un caz special, sâmbătă vom sărbători Ziua Agricultorului în sat, iar colhozul sărbătorește aniversarea a 70 de ani. Astfel, hoții au furat banii pe care trebuiau să-i primească lucrătorii agricoli – erau primele lor, a celor mai buni angajați și a pensionarilor”, a explicat Dragan.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Persoanele ce au săvârșit infracțiunea riscă o pedeapsă de la 7 la 12 ani de pușcărie