Mama care și-a abandonat cei patru copii din Vărzăreștii Vechi, Nisporeni, a fost găsită astăzi de poliție. Femeia de 30 de ani a fost găsită la un presupus prieten, în timp ce consuma băuturi alcoolice. Băiatul de 6 ani și bebelușul de 8 luni au fost internați la un Centru de Plasament din Chișinău, iar fetele se vor afla sub tutela unei vecine, până când tatăl lor va reveni de la muncă din străinătate.

Potrivit polițiștilor, Natalia – mama copiilor pe care aceasta i-a abandonat – a fost găsită astăzi după masă, în Vărzăreștii Vechi, la un prieten de familie în timp ce consuma băuturi alcoolice.

„Era la un presupus prieten de-al ei, de familie, unde consuma băuturi alcoolice. Ea nu regretă, spune că îi vine greu să întrețină copiii, ajutorul social care îl are de 500 de lei nu îi ajunge. Închisoare nu prevede cu siguranță articolul dat, dar referitor la decăderea din drepturile părintești, urmează să se expună Direcția Asistență Socială și primarul localității”, subliniază Nicolae Bargan, șeful secției securitate, poliția Nisporeni.

După ce fetița de 8 ani și bebelușul de 8 luni au fost aduși de asistenta medicală la secția de Pediatrie, pe o rețea de socializare a apărut o postare despre cazul copiilor. Sensibilizați de situația micuților, mai mulți oameni s-au mobilizat și le-au adus la spital mai multe lucruri.

„Șervețele umede, niște scutece. Niște hăinuțe de iarnă pentru frățiorul tău.”

„O mamă care ar ține la copii, nu ar proceda așa ca să se ducă să-și facă viața.”

„Am aflat despre situația asta de pe un grup dedicat femeilor. Și respectiv, de aici s-a început, alte mămici, alte persoane. Azi deja vedeți situația, jucării, lucruri. Copil de 8 ani care crește, practic, alt copil.”

„Nu știu cum s-a încumetat această doamnă să lașe patru copii, chiar mi-i foarte jale.”

Potrivit Direcției Medicale din Nisporeni, bebelușul de 8 luni și băiețelul de 6 ani au fost transportați la un Centru de Plasament din Chișinău. Fetița de 8 ani se va afla încă până luni în secția de Pediatrie, din Nisporeni, iar, ulterior, atât fata de 8 ani, cât și cea de 13 ani se vor afla temporar sub tutela unei vecine până se va întoarce tatăl biologic din Franța.

Acum, două săptămâni, mama celor 4 copii i-a abandonat. Fetița de 8 ani și bebelușul de 8 luni au fost găsiți de asistenta medicală singuri în casă, flămânzi, murdari și răciți. Au fost internați în secția de Pediatrie din raion. Sora de 13 ani a fugit de acasă la o prietenă, iar băiețelul de 6 ani s-a adăpostit la o rudă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!