/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Luptă cu violența pe Facebook. 6 din 10 femei din Moldova sunt supuse violenței domestice

24 noiembrie 2017, ora 17:57

„Nu mi-am bătut niciodată soția, nu am țipat și nici dânsa la mine. Eu respect femeia de lângă mine nu pentru că este doar mama copiilor mei. Eu îmi respect fiindcă și nu consider că îmi pierd timpul discutând cu ea în loc să o bat pentru a mă face înțeles”, susține Andrian Candu, președintele Parlamentului.

„Îndemn toate persoanele care au avut de pătimit în urma violenței să nu tacă. Încurajez să se adreseze la organele stabilite de lege, la organele statului, pentru a declara această crimă deosebit de gravă”, a menționat Alexandru Pînzari, șeful IGP.

Oficialii spun una, dar statisticile arată că 6 din 10 femei din Moldova sunt supuse violenței. Mai mult, ieri seara au fost reținuți doi polițiști care au cerut 3 mii de lei de la un bărbat care își bătea familia. În schimbul banilor, oamenii legii urmau să-l scoată pe agresor basma curată. Aceștia riscă până la zece ani de pușcărie. Campania Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” va fi lansată mâine. Acțiunea își propune să informeze și să sensibilizeze opinia publică cu privire la consecințele violenței față de femei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram