Celebra actriță Stela Popescu a murit din cauza unui atac vascular cerebral. Cel puțin așa susțin apropiații artistei, care fac referire la surse medicale. Stela Popescu, avea 82 de ani și a decedat în locuința sa din București. Ea a fost găsită în casa de fiica sa adoptivă. Actrița va fi petrecută pe ultimul drum duminică. Admiratorii își pot lua rămas bun începând de astăzi la Teatrul Revista “Constantin Tănase” din București, acolo unde a fost depus corpul neînsuflețit al actriței.

„Nu cred în viața de apoi. Cred altceva. Că ne transformăm într-o floare, într-un copac, într-o pasăre, în ceva frumos”, menționa Stela Popescu.

„Nu am cuvinte speciale. Stela a fost unică și nu-mi găsesc cuvintele pentru a o defini în lumea asta românească”, a menționat actorul român Alexandru Arșinel.

Arșinel, care a mers la casa actriței imediat ce a aflat vestea, susține că Stela Popescu ar fi suferit o hemoragie internă. Potrivit presei de peste Prut, poliția a deschis un dosar de moarte suspectă – ceva obișnuit în astfel de situații. Alexandru Arșinel a fost partenerul de scenă al artistei, iar glumele lor au făcut să râdă o lume întreagă.

Presa românească scrie că de-a lungul anilor artista a agonisit o avere impresionantă. Era proprietara a două vile de lux, una în București și alta pe litoral. În ambele case are foarte multe obiecte vechi, de valoare.

„M-am gândit că dacă încep acum să mă mut, eu care am un miliard de mărunțișuri în casă îmi trebuiesc doi ani. Un an să strâng și un an să mă mut în altă parte. Și până o aranjez să mor”, menționa artista.

Actriţa Stela Popescu va fi înmormântată alături de soţul său, textierul Mihai Puiu. S-a născut într-o familie de învățători din Orhei, dar s-a mutat cu traiul în România. Acolo s-a afirmat ca actriță de teatru, film și televiziune.