/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Vor să-l scoată curat pe judecătorul care l-a băgat la răcoare pe Braguța. Colegiul Disciplinar a decis încetarea cauzei disciplinare

24 noiembrie 2017, ora 19:13

Inspecția judiciară a inițiat o cauză disciplinară în privința judecătorului Iurie Obadă după ce cazul morții lui Andrei Braguța a ajuns în presă. Magistratul a eliberat mandat de arestare pe numele lui Braguța – asta deși, potrivit rudelor, judecătorul știa că tânărul avea probleme psihice. La solicitarea procurorului general, Obadă urma să fie sancționat disciplinar de Colegiul de profil al CSM.

Astăzi, însă membrii acestuia au constatat că judecătorul nu a încălcat nimic atunci când l-a băgat în arest pe Braguța. Cu toate acestea, judecătorul ar putea fi totuși sancționat. Asta pentru că procurorii vor contesta decizia colegiului la CSM.

Reprezentanții Procuraturii Generale au declarat pentru TV8 că își vor menține poziția și vor utiliza toate căile pentru ca persoana să fie trasă la răspundere și sancționată.

Tot astăzi, după mai multe amânări, Judecătoria Centru a început examinarea în fond a dosarului morții lui Andrei Braguța. Tânărul a fost reținut pe 15 august, după ce s-ar fi luat la harță cu niște polițiști de patrulare.

Ulterior, deși tatăl acestuia a anunțat ca tânărul se afla la evidența medicului psihiatru, procurorul Ivan Filimon a cerut arestarea preventivă a acestuia, iar judecătorul Iurie Obada a admis demersul și a emis un mandat pentru 30 de zile. La doar 10 zile de la reținere Andrei Braguța a decedat în penitenciarul Pruncul. 3 polițiști și 4 deținuți sunt acuzați de tortură și rele tratamente.

Recent, procurorii au făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere din izolatorul în care Braguța a fost bătut cu cruzime de către colegii de celulă, sub privirile indiferente ale polițiștilor. Expertiza medico-legală a arătat ca Braguța ar fi murit de pneumonie purulentă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram