/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernul face precizări. Asistenței macrofinanciară și suportul bugetar din partea UE sunt două lucruri diferite

missing
25 noiembrie 2017, ora 16:03

„1. Guvernul și Prim-ministrul au anunțat în comunicările oficiale că suportul bugetar va fi alocat Republicii Moldova până la sfârșitul anului curent, așa cum a reieșit din discuțiile avute la Bruxelles cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn. Suportul bugetar va fi alocat pentru realizarea a patru programe prevăzute în bugetul pe 2017.

2. În același timp, Guvernul nu a menționat nicăieri că banii rezultați în urma Acordului privind asistența macrofinanciara, semnat pe 23 noiembrie 2017, la Bruxelles, ar putea să ajungă în Republica Moldova până la sfârșitul anului curent. Acest lucru de altfel ar fi imposibil, având în vedere că în cadrul Acordului au fost stabilite între părți mai multe condiționalități ce urmează să fie îndeplinite în perioada următoare, înaintea eliberării primei transe. Asistența macrofinanciară este în sumă totală de 100 milioane de euro, dintre care 40 milioane de euro vor fi acordați sub formă de grant,” se menționează într-un comunicat emis de instituție.

Precizările Guvernului de la Chișinău au fost făcute după ce mai multe instituții media le-au prezentat ca fiind unul și același lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram