/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ România: Cinci moldoveni, suspectați de clonarea cardurilor bancare. Cum funcționa schema

25 noiembrie 2017, ora 12:57

Dispozitivele au fost montate pe un singur model de bancomat, acestea fiind special adaptate pentru dimensiunile acestuia. Cei cinci au acționat în echipe de câte două persoane, venind și părăsind România, pe rând. Aceștia au transmis informațiile obținute prin compromiterea bancomatelor către persoane necunoscute care au clonat cardurile bancare copiate și au efectuat retrageri frauduloase de numerar, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și Australiei.

Cei cinci au acționat în echipe de câte două persoane, timp de aproximativ 2-3 săptămâni fiecare, montând dispozitive de skimming pe bancomate aparținând instituțiilor bancare. Fiecare echipă a avut zone favorite în care a acționat, dispozitivele de skimming fiind montate la intervale de 2-3 zile, însă uneori și în fiecare zi.

De asemenea, fiecare membru al echipei era specializat, montând fie camera video, fie skimmer-ul propriu-zis.

Începând cu data de 06.05.2017 până în data de 11.07.2017, bancomatele compromise au fost identificate în timp util de către organele de urmărire penală, astfel încât, cardurile introduse în acestea, în intervalul de timp cât dispozitivul de skimming a fost instalat, au fost blocate la debitare, evitându-se astfel crearea prejudiciului.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram