/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Premieră pentru Moldova. Parteneriatul social va permite crearea locurilor de muncă pentru persoanele defavorizate

missing
26 noiembrie 2017, ora 10:20

Anastasia Ocerednîi, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției și-a exprimat susținerea și aprecierea aprobării de către Parlament în a doua lectură a Legii cu privire la antreprenoriatul social, o premieră pentru Moldova, reglemantare care va oferi oportunități pentru întreprinderile sociale din țară.

„Una din prioritățile Guvernului este să găsească soluții de ocupare profesională durabilă și bine remunerată pentru oamenii care întâmpină greutăți pe piața muncii, iar acest rol le revine întreprinderilor de incluziune, prevăzute de lege”, a menționat Anastasia Oceretnîi.

Evenimentul a întrunit 150 de participanți printre care antreprenori sociali, donatori și instituții finanțatoare, reprezentanți ai sectorul asociativ, care au interacționat între ei, dar și cu experți din Ungaria, Austria, Belgia, Ucraina, România, Marea Britanie, discursurile cărora au constituit o motivație și un imbold pentru ulterioarele inițiative de antreprenoriat social în Moldova.

Antreprenoriatul social este o nouă abordare a incluziunii sociale, care va crea noi locuri de muncă, va contribui la prosperarea și bunăstarea comunității și va impulsiona spre evoluție și implicare. În Republica Moldova activează circa 24 de întreprinderi sociale, iar în ultimii trei ani au fost create 120 de locuri de muncă, 36% din angajați fiind persoane cu dizabilități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram