Mai multe persoane protestează în Piaţa Victoriei, solicitând retragerea legilor justiţiei, dar şi a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, traficul fiind restricţionat pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, notează Mediafax.

Update ora 20.46: Protestatarii, care s-au adunat în Piața Victoriei, au ajuns în jurul orei 20.30 la Piața Unirii.

La Universitate, ei s-au oprit pentru câteva minute și au ținut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit în Decembrie 1989, după care au cântat imnul național.

Pe drum, manifestanții au scandat „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „PSD, ciuma roșie”, „Justiție, nu corupție”. „România, trezește-te!”, „Hoții, hoții”, „Dragă OLAF, nu-i așa că ne scapi tu de Dragnea?!”

Potrivit unor surse, la protest participă aproximativ 15.000 de oameni. Printre aceștia se află și fostul premier Dacian Cioloș, dar și fostul ministru Dragoș Pâslaru.

Protestele au fost anunțate pe facebook, în București și în țară, dar și la Milano, Zurich, Birmingham și Paris. Grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și organizații sindicale au făcut un apel și au chemat oamenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Foto: libertatea.ro

Update ora 20.08: Aproximativ 10.000 de protestatari în marș spre Piața Romană

Aproximativ 10.000 de protestatari, potrivit unor surse, participanți la mitingul organizat în Piața Victoriei, au pornit în marș, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, spre Piața Romană.

Manifestanții au ocupat două benzi de circulație de pe Bulevardul Catargiu. Protestatarii sunt flancați de jandarmi călare.

Momente tensionate între protestatari și jandarmi au avut loc la Piața Romană, când s-a încercat direcționarea mulțimii pe o singură bandă de mers.

Protestatarii au adus pancarte cu mesaje precum „Un popor care votează corupţi, hoţi şi trădători nu este victimă, este complice”, „Noul cod fiscal- noua ordine a jafului”, „Nu va fi pace fără justiţie socială” şi scandează „Hoţii”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie” sau „Jos Tăriceanu, Dragnea şi tot neamul”.

„42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (alcătuit din 34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federaţii profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook dedicată protestelor de duminică.