Mai întâi i-a amenințat cu demisii, iar acum le-a interzis să vorbească cu presa. De două săptămâni, de când a venit în funcție, primarul interimar al Capitalei a schimbat modul de operare al instituției. Astăzi, funcționarii locali au aflat de la Silvia Radu că de acum încolo nu vor mai avea dreptul să discute cu jurnaliștii direct, ci doar prin intermediul serviciului de presă.

La Primăria Chișinău, schimbările au început de la o luni. Ședințele operative nu se vor mai desfășura în sala de ședințe, ci în „sala rotundă”. Asta s-a întâmplat și astăzi. Silvia Radu vrea să-și vadă subalternii față în față: „Am hotărât ca să ne așezăm la o „masă rotundă”, unde toți să putem discuta și vorbi concret”.

„Nu știu dacă contează dacă ai sau nu microfon, important e să ai ce spune”, susține Mihai Moldovanu, șeful direcției sănătate.

Tot astăzi, șeful Direcției transport, supărat foc pe primarul interimar, s-a plâns că Silvia Radu a semnat o dispoziție prin care a interzis funcționarilor din cadrul direcților primăriei să discute direct cu presa. De acum încolo, orice informație va putea ieși din Primărie doar prin intermediul ofițerului de presă al instituției: „Eu cred că corect ar fi ca funcționarii să fie lăsați să-și expună punctul de vedere și să poată comunica și cu mass-media. Săptămâna trecută am avut și o dispoziție cu privire la comunicarea cu mass-media”.

„Atunci când dvs. aveți întrebări pe un subiect sau altul îl contactați pe domnul Brânzaniuc”, a menționat la rândul său Radu.

„Nu cred că a fost vreodată când cuiva să nu-i răspund la telefon. Să nu încerc să-i răspund informația necesară”, spune ofițerul de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc.

„Întreprinderile municipale și societățile pe acțiuni pot să de-a comunicate oficiale doar după ce sunt informați cei de la Direcția relații cu publicul”, susține Veronica Herța, șefă „Apă-Canal”.

Nemulțumită de faptul că în Primărie activează prea multe direcții, activitățile cărora se suprapun, Silvia Radu a anunțat și o reforma drastică a structurii Primăriei: „Eu îmi propun să facem o reformă structurală a structurii municipalității, astfel încât să avem o structură modernă”.

De asemenea, primarul a anunțat că de acum încolo, la ședințele operative vor fi invitați doar șefii direcțiilor vizate în chestiunile incluse în ordinea de zi, nu toți, ca acum: „Cred eu că numărul persoanelor care sunt prezente la ședința operativă este mult prea mare”.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!