Surpiza în clasamentul Divizie Naționale. Petrocub-Hîncești a încheiat pe locul trei campionatul și va participa la preliminariile Europa League din anul viitor. Succesul vine după meciurile disputate ieri în care Petrocub s-a impus în fața lui „Zimbru”, iar „Dacia” a cedat în meciul cu Dinamo.

Petrocub a fost medaliată pentru prima dată la campionatele naționale de fotbal și va participa, în premieră, la meciurile preliminare din Europa League. Jucătorii de la Hâncești s-au distrat ieri, pe teren propriu, cu formația FC „Zimbru” în ultimul meci al etapei în care s-au impus cu 4-1. Gazdele au deschis scorul din penalty prin Vladimir Ambros, în minutul 22.

5 minute mai târziu, „Zimbru” i-a ajutat să dubleze scorul după un gol marcat de Prepeliță în propria poartă. În repriza secundă Victor Mudrac și Dan Taras au făcut diferența de 4-0, ambii marcând câte un gol. Pentru Zimbru, golul de onoare a fost marcat de Ilie Damașcan în minutul 74.

Potrivit antrenorului Lilian Popescu, înaintea meciului, „Petroclub” speră doar la locul patru. Nici vorbă de urcarea pe podium. Pe lângă victorie, echipa „Petrocup” a fost avantajată și de înfrângerea Daciei. Chișinăuienii au cedat cu 3-2 în deplasare cu „Dinamo Auto” care, după această victorie, s-au salvat de la retrogradare.

Tot ieri a fost premiată și campioana „Sheriff Tiraspol”. Astfel, viespile și-au trecut în palmares cel de-al 16 titlu de campioană a Moldovei. Podiumul a fost completat de Milsami și Petrocub.