Socialiștii vor pleca din cont propriu la reuniunea grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia. Cei din PSRM se plâng că majoritatea parlamentară vrea să blocheze activitatea grupului. Asta după ce Parlamentul a respins săptămâna trecută propunerea socialiștilor de a participa la această ședință.

„Partidul Democrat și sateliții săi au arătat încă odată atitudinea ostilă față de Federația Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova. PSRM declară că reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia” va avea loc în pofida opoziției oponenților de apropiere a statelor noastre”, menționează socialiștii într-un comunicat.

Indignarea acestora vine după ce Biroul Permanent al Parlamentului a respins săptămâna trecută propunerea celor din PSRM de a participa la reuniunea acestui grupul interparlamentar.

„Parlamentul nu deleagă și nu finanțează participarea deputaților la ședința organizată în Federația Rusă. O eventuală participare a anumitor deputați se va face din cont propriu, iar aceștia nu vor reprezenta Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în decizia Biroului Permanent.

Ședința va avea loc în perioada 10-13 decembrie, la Moscova. Potrivit socialiștilor, la reuniune au fost invitați deputații Adunării Populare a Găgăuziei și ai așa-zisului „soviet suprem al transnistriei”.

Reporter: Anastasia Antoceanu