Poliția de frontieră, din cadrului Aeroportului Chișinău, nu a permis intrarea în Moldova a producătorului VGTRK Marina Safronova și jurnalistul postului de televiziune „Zvezda” Alexei Samolyotov. Cei doi jurnaliști au fost reținuți pe Aeroportul din Chișinău în timpul controlului pașapoartelor, scrie publicați rusă Meduza.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat că Safronov și Samoletov „nu au specificat scopul vizitei în Republica Moldova”. „Ei au declarat că au venit într-o vizită privată, dar nu au putut confirma acest lucru. Ulterior, intențiile lor reale au fost divulgate. Cei doi se vor întoarce în Rusia cu următorul zbor”, a declarat serviciul de presă. Ceea ce se înțelege prin „intenții reale” nu este specificat în mesaj.

Din declarațiile lui Safronova și Samoletov, cei doi urmau să participe la ecranizarea propriului film documentar, „Bătălia pentru Salyut”, peliculă dedicată stării de urgență de la stația orbitară Salyut-7 în 1985.

Nu este prima dată când autoritățile de la Chișinău nu au permis reprezentaților mass-mediei rusești să intre în Moldova. În 2015, angajații TVȚ și Zvezda care au fost trimiși să reflecte evenimentele din Transnistria și angajații VGTRK, Ren-TV și LifeNews, care urmau să acopere acțiunile de protest în 2016, nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova.