Vicedirectoarea unei întreprinderi imobiliare a fost condamnată la 9 ani şi 6 luni închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de conducere în cadrul societăţilor comerciale timp de cinci ani.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acesteia de falsificarea probelor, samavolnicie şi escrocherii, comise în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în perioada lunilor octombrie – decembrie 1999, activând în calitate de vicedirector al unei întreprinderi individuale imobiliare, inculpata a însuşit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, de la 12 persoane mijloace băneşti în proporţii deosebit de mari. Inculpata a însuşit banii victimelor sub pretextul perfectării vizelor pentru plecare şi angajarea acestora la muncă în Portugalia, chiar dacă nu avea posibilitate reală de a realiza acest lucru.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, la începutul anului 2004, inculpata, care activa deja în calitate de director al unei organizaţii obşteşti, sub pretextul închirierii spaţiului locativ contra sumei de 350 lei lunar, a trecut cu traiul la o persoana în etate. În continuare, în vederea dobândirii dreptului la spaţiu locativ şi privatizare, după decesul posesorului acestui apartament pe numele său, a întreprins măsuri în vederea privatizării apartamentului pentru înstrăinarea ulterioara a acestuia, inclusiv prin prezentarea probelor false într-un proces civil.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.