Un cetățean moldovean este cercetat de polițiștii de frontieră după ce a vrut să treacă frontiera de stat cu un permis de conducere falsificat, pe care ar fi dat 150 de euro.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de marți, 28 noiembrie, în jurul orei 10.00, la punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pentru a ieși din țară un bărbat de 36 de ani, locuitor al or.Bălți. Acesta conducea un camion IVECO, cu numere de înmatriculare moldovenești, încărcat cu fier. Printre documentele prezentate la controlul ordinar, polițistul de frontieră a observat că permisul de conducere al persoanei nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic. Urmare a verificărilor suplimentare, cu ajutorul tehnicii din dotare, s-a constatat că acesta este contrafăcut. Mai mult, în cadrul audierii, șoferul a prezentat al doilea permis în care nu avea categoriile corespunzătoare conducerii unui camion.

Totodată, din declarațiile sale s-a aflat că un conațional din or. Bălți i-a perfectat documentul falsificat contra sumei de 150 de euro.

În acest caz, permisul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar coducătorului auto nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

În prezent, polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Conform prevederilor din art.362 al. (1) Codului Penal al RM, pentru uz de fals în acte persoana riscă o amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.