/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Pregătesc terenul? Se schimbă țevile pe terenul viitoarei „Case parohiale” ce va fi ridicată în spatele Catedralei Mitropolitane

missing
28 noiembrie 2017, ora 19:20

În locul în care au început lucrările de înlocuire a sistemului de termoficare, ar urma a fi construită „casa parohială”. Cei de la „Termoelectrica” spun că lucrările erau planificate încă de anul trecut.

„Termoelectrica are rețele. Noi facem lucrări pe reabilitarea rețelelor termice. Noi pur și simplu o scoatem pe cea veche și punem alta nouă”, a menționat Elena Junghina, ofițer de presă Termoelectrica.

Secretarul Mitrpoliei, Vadim Cheibaș, ne-a spus că lucrările care au început acum, în prag de iarna, nu au nici o legătură cu preconizata construcție a „casei parohiale”: „Sunt lucrări efectuate de Termoelectrica, nu sunt lucrările noastre și nu ne aparțin nouă. Este o lucrare separată este un proiect și o inițiativă a Termoelectricii”.

Paznicul Catedralei spune că deja de o lună muncitorii efectuează lucrări. Deplasați la fața locului, lucrătorii nu au fost de găsit din motiv ce timpul de afară nu este tocmai favorabil.

„Întâi trebuie să facă… să schimbe țevile acestea și după aceasta deja se vor gândi la construirea mai departe. Până la Anul-Nou urmează a fi schimbate țevile. – Dar după Anul-Nou ce va urma? – Va urma să facă „casa parohială”, a spus paznicul Vasile.

Vasile ne-a mai spus că Catedrală are căldură, dar în caz de avariere a acelei țevi să aibă o rezervă: „La catedrală este căldură doar că este din altă parte, dar acum urmează să fie, când se întâmplă vreo avarie ceva se rupe o țeavă, într-o parte se închide și se dă din altă parte”.

Cei de la „Termoelectrica” spun că în cazul în care vor da înghețurile, lucrările vor fi stopate, iar când timpul va fi favorabil aceștia vor relua lucrările. Proiectul „casei parohiale” a fost aprobat de CMC „conceptul”, nu și construcția – spun ei. Un grup de activiști au lansat o petiție on-line în care cer transparență maximă și anularea votului din CMC în favoarea acestei construcții parohiale.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Oleg Kozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram