/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Președintele Dodon a lansat cel de-al doilea episod al filmului „Istoria Moldovei”. Când va fi lansat

missing
28 noiembrie 2017, ora 08:57

„Stimați cetățeni, Vă anunț că la data de 2 decembrie, va avea loc premiera celui de-al II-lea episod al documentarului televizat „Istoria Moldovei”, în cadrul căruia vor fi expuse evenimentele din perioada de la întemeierea Ţării Moldovei, pînă la Acordul de pace de la București din anul 1812. Este un film bine elaborat și bine documentat la care au muncit zeci de experți atît din țară cît și de peste hotare. Vom depune maxim efort astfel ca toți locuitorii țării noastre să poată viziona pelicula „Istoria Moldovei””, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, episod al filmului „Istoria Moldovei”, realizat sub patronajul președintelui Moldovei, a fost lanstă la date 13 noiembrie.

În varianta originală, filmul este sonorizat în limba română, fiind subtitrat în limba rusă. Igor Dodon a declarat că după alegerile parlamentare din 2018, „Istoria Românilor” va fi înlocuită cu „Istoria Moldovei”. Asta deși copiii săi învață într-un liceu cu predare în limba română, iar mama sa este profesoară de limbă română. Filmul finanțat de Dodon va fi distribuit în toată țara.

Scenariul filmului a fost realizat de Elena Pahomova și Ilie Ciorescu, iar producătorul peliculei este Natalia Anisimov.

Menționăm că PLDM a cerut Serviciului de Informații și Securitate să stabilească donatorii externi și sursele de finanțare a filmului „Istoria Moldovei”, turnat sub patronajul lui Igor Dodon. Liberal-democrații mai cer Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei să facă o expertiză a filmului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram