/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Epopeea bradului din PMAN continuă. L-au cumpărat, dar nu s-au gândit cum îl vor aduce la Chișinău

29 noiembrie 2017, ora 14:18

„Noi sperăm mâine să ajungă la Chișinău. Spațiile verzi au un acord cadru cu Calea Ferată referitor la transportul pomului, unde a fost atribuit un cod fiscal. După ce va ajunge pomul, Calea Ferată va prezenta o factură de transport, iar Spațiile Verzi o vor plăti”, a menționat primarul interimar al Chișinăului.

Silvia Radu nu a putut să ne ofere informații despre costurile de transport, susținând că nici cei de la Spații Verzi nu cunosc acest detaliu. Iurie Topală, șef la Calea Ferată a declarat însă anterior pentru TV8 că ar fi vorba de cel mult 25 de mii de lei, asta în timp ce costul bradului este de 15 mii de lei.

Potrivit programului sărbătorilor de iarnă, pomul urmează să fie inaugurat peste două zile, pe 1 decembrie, însă autoritățile nu sunt sigure dacă acest lucru va fi posibil: „Sperăm să ajungă la timp. Am pregătit tot pentru ca acest lucru să se întâmple pe 1 decembrie”.

„Am telefonat la Spații Verzi și se încearcă să se găsească o soluție cât mai rapidă. Cred că el va ajunge, dar nu pot să vă zic dacă ajunge cu Calea Ferată sau alt timp de transport”, a mai spus Silvia Radu.

Pomul de Crăciun din acest an va fi adus tocmai din Carpații ucraineni din regiunea Bucovel și va avea o înălțime de 30 de metri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram