30 de metri de furtun, scos din apele râului Nistru, urma să fie folosit în transportarea ilicită a alcoolului etilic peste frontiera moldo-ucraineană. În prezent, polițiștii de frontieră documentează un grup de cetățeni din Republica Moldova și Ucraina, bănuiți că ar îngropat furtunurile în apele Nistrului, pentru a transporta alcoolul în țara vecină.

După ce au aflat că mai multe persoane transportă peste frontiera de stat alcool etilic, ofițerii de investigații din Direcția regională NORD au desfășurat verificări în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Soroca”.

În rezultat, la marginea sat. Vasilcău, r-nul Soroca, polițiștii de frontieră au depistat un furtun care ducea de pe mal în râul Nistru. Furtunul cu o lungime de 30 m și un diametru de 20 mm, din primele cercetări s-a stabilit că nu a fost folosit, neprezentând careva mirosuri specifice.

La ora actuală, angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă măsuri de investigație, cu acumularea probelor, inclusiv cu scopul identificării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu alcool. Totodată, polițiștii de frontieră de comun cu omologii din Ucraina au intensificat acțiunile de patrulare comună a perimetrului de frontieră din regiune.

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md