Democrații s-ar putea muta la casa noua. Pe fostul sediu de lux al Partidului Comuniștilor a fost instalat un banner cu logoul PDM. De câteva zile, în zonă au efectuate lucrări de pavare. Sediul a fost vândut la începutul anului 2017, firmei cu capital străin Constar Invest SRL, însă nu cunoaște beneficiarul real deoarece acesta se ascunde în paradisul fiscal din Belize. Contactat de TV8, purtatorul de cuvant al democratilor ne-a spus ca este ocupat.

Potrivit RISE Moldova, offshore-ul este reprezentat în Moldova de un personaj-cheie din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc. În afacere ar fi fost implicată și o persoană judecată pentru trafic de droguri, dar care a fost amnistiată cu o lună înainte de tranzacția imobiliară.

În ianuarie 2017, Oleg Reidman, deputat comunist și secretarul comitetului central al PCRM, declara pentru RISE Moldova că imobilul de lux a fost vândut „persoanei care a finanțat construcția lui”, fără a oferi mai multe detalii.

De menționat că, noul sediu PDM se află la câțiva pași de locuința președintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Clădirea cu patru niveluri, are aproape 1.500 metri pătrați, a fost proiectată cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană. Aceasta este înconjurată de un gard de aproape 3 metri înălțime, fiind dotată cu mai multe camere de supraveghere.