O lună – atât a rezistat drumul construit prin satul Merenii-Noi. Imediat ce au dat ploile, drumul proaspăt reparat a început să se împrăștie ca făina. Localnicii spun că lucrările au fost făcute a lehamete, iar primarul dă vina pe cei de la raion, fiindcă ei au efectuat lucrările. La rândul lor, cei de la raion susțin că dacă ar fi avut mai mulți bani, ar fi plombat gropile cum se cuvine, dar cu bani puțini, au făcut ce-au putut.

„Au acoperit ultimele gropi, iar asfaltul care le-a rămas l-au trântit în această băltoacă, pe pământ gol. Fiți atenți – se dărâmă. Oare cât o să țină aici? De ce acest asfalt nu l-au pus în gropi? Sunt gropi de 60 de cm, eu le-am măsurat. Roata mașinii poate rămâne acolo. Cu jumătate de lună în urmă aici a fost pus asfaltul. Deja nu mai este. Mașinile l-au împrăștiat”.

Porțiunea centrală a acestui traseu a fost reparată cu câteva săptămâni în urmă. Acum aceasta arată ca după război. Gropile au fost plombate selectiv. Localnicii spun că asfaltul era turnat direct pe pământ.

„A venit tep-leap acolo, dincolo și a lepădat tot”.

„Ce vedeți dvs. e o nimica toată, dar ce se face mai încolo e strașnic”.

„Nu-l prelucrează. Nu-i pun cele necesare. Materialele le vând în altă parte. Aici aduc numai pietriș și oleacă de smoală”.

Muncitorii nici nu s-au atins de parapetul de protecție al șoselei. Acesta se află în nămol.

„El se află sub pământ. Când cad frunzele în general nu se vede.

Cei mai nemulțumiți sunt șoferii care trec zilnic pe aici și își strică mașinile.

„L-au făcut așa că nu are scurgere cum apa stă pe dânsul, se duce apa sub asfalt și merg mașini grele de 30-40 de tone”.

Cei care locuiesc lângă traseu nu au liniște din cauza mașinilor de mare tonaj care circulă neîncetat.

„Mașinile astea cu tonaje au greutatea mai mare ca un tren, când merg mi se zguduie casa, mi se pare ca se va muta casa în drum”.

Primarul localității își declină orice responsabilitate și spune că de vină ar fi cei de la Consiliul raional care au efectuat lucrările.

„Noi ca administrație publică locală am determinat porțiunile care trebuie plombate”, a declarat Alexandru Ivanov, primarul din Merenii Noi.

„Au acoperit exact cât au avut bani de acoperit. Acolo nu s-au dat bani ca să acopere toate găurile”, susține Alexandru Barbăroșie, președintele consiliului raional Anenii Noi.

Pentru plombarea găurilor de pe acest traseu, Consiliul raional Anenii Noi a alocat 400 de mii de lei. Pentru reparația capitală a acestui drum sunt necesare însă 180 de milioane de lei. Aceasta în condițiile în care Fondul Rutier pentru reparația tuturor drumurilor din Anenii Noi este de numai 8 milioane de lei.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov