Federația de Tenis din Moldova (FTM) a emis un comunicat prin care neagă că Centrul Național Anticorupție (CNA) ar fi reținut un antrenor al federației.

„Persoanele bănuite de către CNA nu sunt angajați ai instituției noastre, nu dețin nici o funcție în cadrul FTM și nu dețin licență națională de antrenor. Mai mult decât atât, Federația de Tenis din RM nu deține informații detaliate cu privire la cazul menționat”, se arată în comunicatul instituției.

Totodată, FTM a menționat că urmărește rezultatele sportive ale jucătorilor și antrenorilor, însă nu monitorizează și nu este responsabilă de activitatea personală a acestora.

Amintim că miercuri, 29 noiembrie, CNA a emis un comunicat în care informa că patru persoane, printre care un antrenor din cadrul Federaţiei moldoveneşti de tenis, au fost reţinute de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Acestea sunt bănuite de trucarea mai multor meciuri de tenis, disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării. Contra unor sume de bani, bănuiţii ar fi convins jucători de tenis, dar şi antrenori, să aranjeze anumite scoruri. Având rezultatele prestabilite, reţinuţii câștigau mii de euro la casele de pariuri.