/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

PCRM susține că clădirea din strada Armenească nu a fost niciodată sediul partidului și că nu a utilizat-o

missing
30 noiembrie 2017, ora 15:36

PCRM menționează că partidul  fost doar un investitor minoritar în momentul când complexul era în faza de construcție, aparținându-i doar 25%, iar cealaltă parte ar aparține companiei cu capital străin Constar-Invest. Dar neavând mijloace financiare pentru a participa la continuarea construcției, la sfârșitul anului 2016, comuniștii și-au cedat cota parte companiei Constar-Invest, iar cea din urmă a returnat suma investită în construcții de către PCRM. Potrivit comuniștilor, din acel moment PCRM nu are nimic de-a face cu această clădire.

Actualmente, nu se cunoaște beneficiarul real al firmei cu capital străin Constar Invest SRL, deoarece acesta se ascunde în paradisul fiscal din Belize.

Potrivit RISE Moldova, offshore-ul căruia este reprezentat în Moldova de un personaj-cheie din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc. În afacere ar fi fost implicată și o persoană judecată pentru trafic de droguri, dar care a fost amnistiată cu o lună înainte de tranzacția imobiliară.

În ianuarie 2017, Oleg Reidman, deputat comunist și secretarul comitetului central al PCRM, declara pentru RISE Moldova că imobilul de lux a fost vândut „persoanei care a finanțat construcția lui”, fără a oferi mai multe detalii.

De menționat că, noul sediu PDM se află la câțiva pași de locuința președintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Clădirea cu patru niveluri, are aproape 1.500 metri pătrați, a fost proiectată cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană. Aceasta este înconjurată de un gard de aproape 3 metri înălțime, fiind dotată cu mai multe camere de supraveghere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram