/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

ULTIMA ORĂ! Silvia Radu i-a retras din funcție pe Oleg Poiată și Alexandru Fleaș. Cine va asigura interimatul?

30 noiembrie 2017, ora 13:48

În contextul situației create, conducerea Direcției generale transport public şi căi de comunicaţie va fi asigurată de Vitalie Butucel, șef adjunct al subdiviziunii, iar administrarea Direcției generale educație, tineret şi sport va fi preluată de șefa adjunctă, Viorica Negrei.

Pentru ambele posturi va fi organizat în scurt timp concurs public. Conducerea interimară își va exercita mandatul până la desemnarea câștigătorilor concursului public.

Primarul general Silvia Radu a luat decizia retragerii din funcție a lui Oleg Poiată după o analiză detaliată a activității acestuia. În urma analizei, s-a constat un management defectuos care aduce prejudicii întregii administrații. Direcția nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreținerea drumurilor publice, pentru anul 2018. De asemenea, s-a mai constat că subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligațiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privința reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privința gestiunii transportului public.

În cazul șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, s-a constat, de asemenea, un management defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău.

Cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor de la Grădinița nr. 157, precum și neregulile apărute în sistemul de învățământ de la Liceul ”M. Eminescu”, sunt elemente de o gravitate deosebită.

S-a stabilit că deși lucrările de reparație efectuate la acest liceu nu au fost bine făcute, a fost efectuată plata acestora în mod nejustificat. Pentru plata nejustificată a unor astfel de lucrări, pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public, primarul general va depune un denunț penal, pentru ca autoritățile în drept să verifice dacă s-a comis o faptă penală sau nu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram