PDM se va mută în curând în noul sediu luxos din centrul Capitalei. Democratul Andrian Candu a spus că nu știe cine este proprietarul imobilului, dar RISE Moldova a scris că este vorba despre un personaj-cheie din anturajul lui Vlad Plahotniuc. În noul sediu va fi amenajat și un „oficiu de partid” pentru președintele democraților.

„PDM duce lipsă de spații de lucru. La ora actuală unde ne aflăm, în sediul de pe str. Tighina, ducem lipsă de o muncă mai eficientă”, a declarat Andrian Candu, vicepreședintele PDM.

Așa că, timp de un an, democrații au căutat gazdă nouă și au găsit-o recent la câțiva pași de la casa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit lui Candu clădirea a fost reamenajată, iar cheltuielile de reparație le suportă proprietarul. Cât va costa chiria noului sediu, Candu a spus că vom afla după ce ei vor bate palma cu „stăpânul”.

„- E adevărat că există un minihotel, un restaurant acolo? – De asta nu cunosc. În primul rând este vorba de spațiu de lucru, birouri pentru vicepreședinți, spații de lucru pentru întâlniri cu alegătorii. Săli de ședință, sală de presă”, a menționat Candu.

RISE Moldova a scris că imobilul, care a fost și sediul comuniștilor, a fost vândut unei firme din paradisul fiscal din Belize, controlată de un personaj-cheie din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Democratul Andrian Candu a spus că nu cunoaște cine este proprietarul. Iar PCRM neagă într-un comunicat că ar fi avut vreun oficiu în această clădire din centrul Capitalei, deși anterior membrii formațiunii au afirmat deschis că acesta este sediul lor. Comuniștii menționează că ar fi deținut o cotă-parte din construcție, pe care ar fi cedat-o în 2016.

Reporter: Anastasia Antoceanu
Imagini: Tudor Bigu