/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Peter Michalko îl contrazice pe Dodon cu fapte. Bani de la UE vor veni doar contra reforme palpabile

30 noiembrie 2017, ora 21:35

„Fără să comentez orice declarație, cred că avem dovezi. Atenția și sprijinul oferit Republicii Moldova este mare”, a declarat Peter Michalko, ambasador UE în Republica Moldova.

Așa a reacționat Peter Michalko la afirmațiile lui Igor Dodon precum că summitul Parteneriatului Estic ar fi confirmat caracterul iluzoriu al integrării europene a Moldovei. Cât despre asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro, oficialul a refuzat să ofere un termen-limită. Asta în timp ce autoritățile de la Chișinău așteaptă prima tranșă din bani în primele trei luni ale anului viitor.

„Încă rămâne procesul de ratificare, după asta va fi evaluarea și a acestor 10 condiții din prima tranșă, dar și a precondițiilor în domeniul standardelor democratice. Încă nu suntem acolo, să vorbim despre „când”, a mai adăugat Michalko.

Peter Michalko a subliniat că, pentru a primi prima tranșă, va fi evaluat modul în care au fost îndeplinite cele 10 condiții, dar și cum au fost respectate recomandările Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului electoral. Din cele 100 de milioane de euro, 40 de milioane vor veni sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – ca împrumut.

Reporter: Anastasia Antoceanu
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram