Serviciul Fiscal de Stat a inițiat pe 13 noiembrie, curent, acțiuni de monitorizare, conformare și control a agenților economici care prestează servicii de schimbare a roților, vulcanizare a camerelor și anvelopelor. Astfel, au fost supuse verificării 128 de contribuabili de pe întreg teritoriul țării, dintre care în 109 cazuri au fost depistate încălcări ale legislației. Agenții economici au încălcat disciplina utilizării mașinii de casă și control și neprezentarea la prima cerere a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare.

Conform prevederilor art. 251, 253 al 1, 254 al.2 și al.4 din Codul Fiscal, față de contribuabilii care nu respectă legislația în vigoare, vor fi aplicate sancțiuni în sumă de 162 mii lei.

Scopul acțiunilor de specialitate este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici menționați. Acțiunile vor continua până la mijlocul lunii decembrie pe întreg teritoriul țării

În acest context, SFS vine cu un apel către toți agenții economici care dețin centre, ateliere pentru prestarea serviciilor de vulcanizare a camerelor și anvelopelor, să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform prevederilor acesteia.

Totodată, SFS recomandă conducătorilor auto să beneficieze de astfel de servicii doar în locuri autorizate, astfel susținând respectarea legislației fiscale, dar și siguranța personală.