/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

CMC a aprobat bugetul pentru anul 2018. S-a prognozat un deficit bugetar de aproximativ 280 de mln de lei

missing
01 decembrie 2017, ora 17:47

Bugetul pentru anul viitor prevede venituri în sumă de 3,621 miliarde de lei şi cheltuieli estimate la 3,901 miliarde de lei și un deficit de 279,6 milioane lei.

Pentru acoperirea deficitului bugetar vor fi folosite mijloacele financiare preconizate a fi obţinute din împrumuturi externe în sumă de aproape 277,4 milioane lei, din surse interne de finanțare în sumă de 150 milioane de lei, dar și din vânzarea apartamentelor.

În cadrul ședinței, majoritatea consilierilor au criticat proiectul de buget. Aceștia au specificat că „bugetul pentru anul viitor nu are priorități, iar o mare parte dintre sumele preconizate pentru a fi cheltuite în 2018 nu sunt justificate”.

În cele din urmă, documentul a fost susținut. Ulterior, consilierii municipali urmează să vină cu modificări şi propuneri la buget, după care proiectul va fi votat în lectura a doua.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram