/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Surpriza lui Plahotniuc. Opoziția suspectează PDM că-și trage sediu din miliardul furat

missing
01 decembrie 2017, ora 18:07

Se pare că șeful PDM vrea să le facă o surpriza celor pe care i-a adunat în staful partidului. Aceștia nu au idee cum arată în interior clădirea care este amenajată acum pentru ei. Pe edificiul construit pentru comuniști, în perioada când Vladimir Voronin era președinte, recent, a apărut un banner al PDM.

Păi poate fi un banner, dar cine va spus că e în chirie? Va sta în chirie sau în altă formă juridică eu nu cunosc. La moment, eu nu sunt responsabil de logistica partidului”, a declarat deputatul PDM Sergiu Sîrbu

„D-nule Țuțu, PDM are un nou sediu?
– Super, foarte bine”, a menționat Constantin Țuțu

Cu privire la sediu, haideți să mai vedem că nu prea cunosc despre ce e vorba”, susține Nae-Simion Pleșca.

Deputații din opoziție vor și ei să fie invitați la „casa nouă” a democraților. Au și o curiozitate: De unde au aceștia atâția bani?

„Păi trebuie să ne cheme la casă nouă, poate ne-om duce cu ceva. Eu nu număr banii nimănui niciodată. Eu cred că ar putea fi și surse din miliardul furat”, a subliniat deputatul PLDM Tudor Deliu.

„Iată detaliile cui l-au vândut și anume cel care a plătit și cât a plătit lui dnul Voronin, lasă să îi întrebe cei rămași în PCRM pe dnul Voronin. Dar cine actualmente este proprietar – îmi pare că acolo este deja afișat”, menționează deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

Poate și are, eu am citit ieri în presă, dar întrebarea trebuie pusă membrilor PDM. PCRM niciodată nu a închiriat/petrecut nici o măsură în sediul acela”, ne-a declarat deputata PCRM Elena Bondarenco.

Păi încă în Republica Moldova nu a plouat niciodată cu bani. Înseamnă că apar banii aceștia, pur și simplu eu îmi dau întrebarea și cetățenii să își dea întrebarea în ce măsură acești bani au fost folosiți la procurarea sediului sunt bani legali?”, susține deputatul PL Valerian Bejan.

Noul sediu al democraților se află foarte aproape de locuința liderului formațiunii, Vlad Plahotniuc. Sergiu Sîrbu a încercat să evite astăzi subiectul ironizând, iar purtătorul de cuvânt al partidului, Vitalie Gamurari, a spus că nu are nici o legătură sediul cu locuința lui Plahotniuc din apropiere.

„Dvs unde trăiți? Cine trăiește alături de Dmvs? Credeți că cetățenii foarte mult vor să afle anumite detalii, dedesubturi sau cine intră sau cine iese din dormitorul Dvs?”, spune Sergiu Sîrbu.

„Eu informația despre noul sediu o cunosc doar din știrile care au fost postate din acele declarații care au avut loc, de aceea nu aș fi vrut să aduc careva informații care ulterior să fie interpretate greșit”, ne-a declarat Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Potrivit unei investigații RISE Moldova, imobilul a fost vândut unei firme din Belize, controlată de o persoană din anturajul liderului PD, Vlad Plahotniuc. Democrații spun că nu cunosc cine este proprietarul clădirii arătoase. PCRM neagă, într-un comunicat, că ar fi avut vreun oficiu în această clădire, deși anterior membrii formațiunii afirmau deschis că acesta este sediul lor. Comuniștii spun că au deținut doar o cotă-parte din construcție, pe care ar fi cedat-o în 2016.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram