Procuratura Generală a Ucrainei a publicat o înregistrare audio în care vorbeau, potrivit instituției, Mihail Saakașvili și omul de afaceri Serghei Kurchenko, care i-ar fi plătit 500.000 de dolari pentru organizarea protestelor pentru a prelua puterea în țară.

Conversația, potrivit Procuraturii Generale, a avut loc la 20 noiembrie 2017. În materialul audio, „Kurchenko” susține că are „interese de afaceri” în Ucraina și „posibilitatea de a ajunge în diferite birouri din Rusia”. Apoi interlocutorii discută despre faptul că „Saakașvili” ar trebui să-și trimită reprezentantul la „Kurchenko”.

Conversația de 30 de minute, dintre Kurchenko și Saakașvili, a fost publicată de Procuratura Generală și este precedată de înregistrări audio și materiale video din alte conversații – inclusiv, probabil, cu unul din aliații lui Saakashvili, Severir Dangadze și un confident anonim de al lui Kurchenko. „Persoana de încredere” întreabă, în special, „la ce se poate aștepta Kurchenko” – probabil, în cazul în care Saakashvili vine la putere.

În imaginile video publicate astăzi de Procuratură se vede cum un „curier” îi transmite bani lui Dangadze. Se pare că curierul este cel care a realizat filmările ascunse.