Regele Mihai I s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. El a decedat la domiciliul său din Elveția după o boală cronică, care l’a ținut la pat în ultimele două luni. Regele Mihai a anunțat că se retrage din viața politică acum mai bine de un an, când a fost diagnosticat cu leucemie. Guvernul României a decretat trei zile de doliu național.

Casa Regală a României a confirmat că până în ultima clipă la căpătâiul Regelui a stat Alteța Sa Regală Principesa Maria. Trupul neînsuflețit al regelui va fi adus pe pământul Românesc peste o săptămână, cu o aeronavă a Ministerului Apărării. Conform presei Romane funeraliile vor fi organizate de ministerul Apărării, după dorințele familiei regale. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș. Cărți de condoleanțe vor fi deschise la Castelul Peleș începând cu ziua de mâine, pentru 40 de zile.

Autoritățile moldovenești au transmis condoleanțe Casei Regale. Dorin Chirtoacă a scris pe o rețea de socializare că drapelul Primăriei Chișinău, precum și cele ale Guvernului, Parlamentului și Președinției urmează a fi coborâte în berna pe întreaga durată a funeraliilor. Chirtoacă a spus că va propune ca o stradă sau un bulevard din Chișinău să poarte numele Regelui Mihai. Deasemena unele instituții vor primi numele regelui. Prim-ministrul Pavel Filip și președintele Parlamentului Andrian Cându au postat pe facebook condoleanțe familiei regale dar și poporului român. Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921 la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea şi al Reginei- Elena. El era var al reginei Elisabeta a Marii Britanii. Regele Mihai a fost forțat să abdice de la tron în 1947, după al doilea război mondial, în perioada comunistă. Presa Romană spune că el a fost iubit de către popor. Regele Mihai s’a retras din viața publică în 2016 iar noiembrie anul acesta Casa regală a anunțat că starea Regelui Mihai s-a agravat și fostul suveran prezenta o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței. Programul funeraliilor va fi anunțat miercuri.