Opt vaze, valorând în total peste 700 de mii de lei, ar putea apărea ca element decorativ pe scările din fața Guvernului. În acest sens a fost anunțată deja o licitație. Costul unei vaze este de 84 de mii de lei.

Potrivit unui document apărut pe site-ul Agenției de achiziții publice, licitația de procurare a vazelor a fost anunțată la sfârșitul lunii noiembrie. Costul unei bucăți este de 84 de mii de lei, iar acestea ar urma să fie livrate până de Crăciunul pe stil noi. Oamenii își pun mâinile în cap când aud câți bani urmează să fie cheltuiți pe niște elemente decorative.

„Mai bine să dea acești bani oamenilor nevoiași.”

„Au furat de la noi și considereți că noi le vom cumpăra. Ei nu au minte. Se gândesc doar la ei.”

„Ar putea să facă un gard mai simplu.”

„Ei se ocupă cu ce nu trebuie.”

„Cu banii publici fac ce vor și nu-și asumă nici o răspundere în calcule. Câte nevoi sunt la țară, mame cu copii pe care nu-i pot hrăni.”

Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului a organizat, la începutul lunii noiembrie, o altă licitație publică pentru procurarea mobilierului și reamenajarea sălii de ședințe și camerei de odihnă de la etajul unu al Casei Guvernului. Valoarea lucrărilor – 506 mii 228 de lei. Cei de la Guvern nu ne-au putut explica necesitatea acestor vaze și au menționat că vor reveni cu o explicație mai târziu. Lucrări de reparție au loc și la Parlament, acolo unde, aleșii poporului se îngrădesc.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov