/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Interfax: Vlad Plahotniuc este dat în căutare internațională de autoritățile ruse

missing
06 decembrie 2017, ora 17:28

Potrivit secretarului de presă al judecătoriei de district Basmanîi, Iunona Țariova, instanța a emis mandatul „ca măsură restrictivă”, la cererea anchetatorilor.

Țariova a precizat că decizia privind arestul în absență a fost luată încă din 30 noiembrie, „decizia instanței privind măsura restrictivă în adresa pârâtului a fost atacată la Curtea de Apel Moscova”.

Comisia de investigație acuză omul de afaceri de încălcarea articolului 30, partea 2 din articolul 105 din Codul penal (tentativă de omor, comis de un grup de persoane motivat de ură politică, ideologică, rasială, etnică sau religioasă sau dușmănie).

De asemenea, el a fost inclus pe o listă internațională a persoanelor date în căutare. Precizăm că în prezent Vlad Plahotniuc se află într-o vizită în SUA, iar purtătorul de cuvânt al Partidului, Vitalie Gamurari, susține că este vorba de o nouă farsă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram