/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Interpolul din Moldova infirmă că Plahotniuc este dat în căutare internațională de Federația Rusă

06 decembrie 2017, ora 19:35

„Am verificat astăzi, cu puțin timp în urmă această informație în baza de date iar dânsul nu figurează acolo. Prin urmare, faptul că el nu este în căutare prin canalele INTERPOL, este în contradicție cu ceea ce anunță Federația Rusă”, a declarat Viorel Țentiu pentru deschide.md.

Șeful Interpol Moldova a mai spus că în condițiile actuale, o eventuală reținere a lui Vlad Plahotniuc ar fi ilegală.

Amintim că, potrivit Interfax, liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este suspectat de tentativa de crimă, și de asemenea a fost anunțat în căutare internațională.

Secretarul de presă al judecătoriei de district Basmanîi, Iunona Țariova, instanța a emis mandatul „ca măsură restrictivă”, la cererea anchetatorilor. Țariova a precizat că decizia privind arestul în absență a fost luată încă din 30 noiembrie, „decizia instanței privind măsura restrictivă în adresa pârâtului a fost atacată la Curtea de Apel Moscova”.

În prezent Vlad Plahotniuc se află într-o vizită în SUA, iar purtătorul de cuvânt al Partidului, Vitalie Gamurari, susține că este vorba de o nouă farsă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram