/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Vlad Plahotniuc este cercetat penal în Rusia pentru „săvârșirea mai multor crime deosebit de grave”. Reacția PDM

missing
06 decembrie 2017, ora 09:30

Potrivit Rosbalt, care citează o sursă din anchetă, Vladimir Plahotniuc a comis omorul a cel puțin două persoane cu o deosebită cruzime, recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate din motive politice, ideologice, rasiale, urii naționale.

La Judecătoria Basmanîi a fost depusă cerere de arest preventiv a lui Vladimir Plahotniuc.

Contactat de TV8, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a menționat că este vorba de o nouă farsă și că a aflat despre această învinuire din sursele mass-media, fără a verifica însă dacă este o informație veridică sau nu: „Nu cunoaștem în principiu nimic despre astfel de informații. Cel mai probabil este una din nenumăratele atacuri care au loc în ultima perioada la adresa președintelui PDM. Așa cum se observă, aceste atacuri vin și inclusiv de la Moscova și au legătură directă cu activitatea sa politică. Nu este prima dată când sunt intentate dosare împotriva oficialilor de la Chișinău și este o încercare de a intimida vectorul politic de la Chișinău”.

„PDM cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova să întreprindă măsurile care se impun pentru a condamna, din nou, oficial, aceste acţiuni de hărţuire politică, având în vedere că nici până astăzi Federaţia Rusă nu a răspuns demersului anterior al Guvernului şi Parlamentului privind abuzurile comise împotriva mai multor oficiali moldoveni”, se menționează într-un comunicat de presă al PDM.

Rosbalt susține că numele lui Plahotniuc este menționat în legătură cu atentatul asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov, care a avut loc la Londra în 2012. Menționăm că Vitalie Proca, cel care a fost angajat să îl împuște pe Gorbunțov, a declarat acum o lună că cel care i-a comandat moartea omului de afaceri este Vlad Plahotniuc. De cealaltă parte, Gorbunțov afirmă că nu Plahotniuc i-a comandat asasinarea, ci Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”.

Pe pagina oficială a  instanțelor judecătorești a orașului Moscova a fost plasată informația precum că cererea a fost înregistrată pe data de 30 noiembrie, pe numele lui Plahotniuc Vladimir Gheorghe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram