Târgul de Crăciun, organizat în premieră de Guvernul Republicii Moldova în imediata apropiere a Palatului Național, va fi inaugurat la data de 15 decembrie, ora 18.00 și va fi activi până la 14 ianuarie. Anunțul a fost făcut de către Pavel Filip astăzi, 7 decembrie. Bradul, care are 20 de metri, a fost oferit drept cadou de către Guvernul de la București și a fost adus din munții Carpați, județul Suceava, localitatea Pojorita.

În cadrul Târgului, vizitatorii vor putea gusta din bucatele, dulciurile și băuturile nelipsite din tradițiile europene de iarnă. „Ne-am propus ca în acest an să creăm pe strada 31 August o atmosferă de Crăciun, prin căsuțe unde veți avea posibilitatea să cumpărați suvenire, dulciuri, vin fierbinte cu aromă de scorțișoară”, a promis Filip.

Tot aici a fost instalat și cel mai mare patinoar din Republica Moldova. „La acest târg, vom aduce peste patru mii de copii din școlile și grădinițele din țară. Ne-am propus să aducem peste 1.500 sute de copii din internate și peste o mie de copii din regiunea transnistriană. O să le oferim posibilitatea să utilizeze patinoarul gratuit și să se bucure de carusel. Copiii urmează să primească și cadouri de la Moș Crăciun”, a conchis Filip.

În cadrul Târgului de Crăciun se va regăsi și o Zonă a tradițiilor. Aici vor fi instalate 20 de căsuțe din lemn, unde doritorii vor putea descoperi meșteșuguri și produse tradiționale, cadouri realizate manual, decorațiuni de iarnă.

Găsiți mai jos harta Târgului de Crăciun: