/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/GRAFIC/ Uniunea Europeană sau Uniunea Eurasiatică. Ce aleg moldovenii?

09 decembrie 2017, ora 18:27

Astfel, întrebați ce ar vota dacă duminica viitoare dacă ar avea loc un referendum şi ar trebui de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică (Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan), 36% dintre respondenți au votat pentru Uniunea Europeană, 42% – pentru Uniunea Economică Eurasiatică.

În același timp, 4% – nu ar participa la vot, iar 18% dintre cetățeni n-au fost în stare să se exprime limpede pentru ce ar opta în cadrul unui eventual referendum.

Totodată, respondenții au menționat că, Republica Moldova are cele mai bune relații cu România – 76%, după care urmează relațiile cu Uniunea Europeană – 72%, cu SUA – 60%, cu Ucraina – 60%, și cu Federația Rusă – 58%.

Cercetările de teren, în cadrul sondajului „Anul 2017 – în opinia populației din Republica Moldova”, au fost efectuate în perioada 20 noiembrie – 2 decembrie 2017, pe un eșantion de 1181 respondenți din 79 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram