Filat a transmis un mesaj prin intermediul avocaților: „Eu nu-mi doresc decât să am parte de o judecată, dar nu de o execuție”

11 decembrie 2017, ora 12:09

„După 26 de luni, lucrurile au devenit clare pentru cunoscători și necunoscători. Mă refer la așa numitul proces Filat. Eu nu-mi doresc decât să am parte de o judecată, dar nu de o execuție. În toată această perioadă am solicitat doar lucruri legale și dacă vreți umane: proces public, în care să fie examinate probele, dar nu denunțuri mincinoase; să fie audiați martorii apărării; efectuate expertize financiare, astfel încât decizia instanței de judecată să fie o judecată de valoare, dar nu una de interes. În acest context, având în vedere că recursul ordinar depus anterior nu a fost acceptat spre judecare, aștept ca cel puțin de aceasta dată CSJ să i a o decizie legală și să admită spre examinare recursul în anulare”, se menționează în mesajul transmis de Filat prin intermediul avocaților săi

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va examina marți, 12 decembrie, cererea de recurs în anulare în dosarul fostului premier Vladimir Filat, depusă acum trei luni de către Casa de avocatură „Popa și Asociații”.

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor în care acesta spunea că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani și cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram