/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Avocatul lui Filat: Vom publica acte care scot la iveală ilegalitățile făcute în dosarul fostului premier

missing
12 decembrie 2017, ora 16:48

„Cel mai regretabil e faptul că domnul Filat va fi izolat de societate. Eu cred în continuare că magistrații au comis o încălcare gravă prin faptul că l-au condamnat ilegal și acesta își va găsi dreptatea la CEDO. Urmează mai multe acțiuni pe care le vom pune în aplicare. Avem un plan pe care îl vom implementa din 2018. Din acest plan face parte comunicarea cu comunitatea internațională, dar și publicarea mai multor acte din dosar care scot la iveală acele ilegalități făcute în dosarul lui Filat”, a spus Igor Popa, contactat telefonic de TV8.

În luna august, Vlad Filat a depus o cerere la CEDO în care a invocat că pe parcursul procesului de judecată i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale. Și în anul 2015, Vlad Filat a depus o plângere la CEDO care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor în care acesta spunea că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani și cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram