/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: As ucis, scut estic și atacuri reciproce! Zelenski se așteaptă la o ofensivă mai amplă a Rusiei

Rezultat „neașteptat”. Bogdan Zumbreanu a câștigat concursul pentru funcția de șef al CNA

missing
13 decembrie 2017, ora 10:16

Pentru Zumbreanu au votat Sergiu Sârbu, Raisa Apolschi, Igor Vremea, Anatol Zagorodnîi, Eugen Bodarev, Angel Agache, Corneliu Padnevici. De la ședința comisiei juridice au absentat Vasile Bolea, Ion Casian și Tudor Deliu.

Anterior, deputatul PLDM Tudor Deliu s-a declarat convins că Bogdan Zumbreanu va deveni șef al CNA, sugerând că acest concurs este unul formal.

Democratul Sergiu Sârbu a menționat astăzi că a votat pentru Zumbreanu pentru că i s-a părut că acesta a avut cel mai bun proiect pentru dezvoltarea CNA.

Menționăm că la șefia CNA au mai râvnit Igor Carlașuc, Veaceslav Guțan și Sava Maimescu.

CNA a rămas fără director după ce, pe 25 octombrie, a expirat mandatul fostului șef, Viorel Chetraru, iar vicedirectorul instituției, Cristina Țărnă, și-a prezentat demisia.

Potrivit Ziarului de Gardă, Bogdan Zumbreanu a avut în 2016 un salariu lunar de aproximativ 17 mii de lei (206 mii de lei pe an), a obţinut alţi 7 mii de euro (140 de mii de lei) cu prilejul zilei de naştere a copilului. În acelaşi an, Zumbreanu raportează că a obţinut 15 mii de euro (300 de mii de lei) după rezilierea contractului de leasing pentru un automobil Hyundai Tucson, pe care-l achiziţionase în 2014. Irina, soţia sa, de profesie medic stomatolog, a avut în 2016 venituri de 1710 lei de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Aceasta a primit alţi 29 de mii de lei din indemnizaţia pentru naşterea copilului. În 2016, Zumbreanu, în urma unui contract de leasing semnat cu „BS-Leasing Grup”, a procurat, direct din salon, un Hyundai Tucson, fabricat în acelaşi an. Suma contractului de leasing este de 22,2 mii de euro, rata dobânzii de 8,9%, banii urmând să fie returnaţi până în 2019.

Soţii Zumbreanu sunt proprietarii unui apartament de 104 m.p., cumpărat în 2013 cu ajutorul unui credit ipotecar în valoare de 980 de mii de lei, acontat de la Victoriabank cu o rată a dobânzii de 8%, rată similiată cu cea a unui credit luat, tot în 2013, tot de la Victoriabank, de către preşedintele R. Moldova, Igor Dodon. Şeful de Direcţie de la CNA mai are o cotă de 1/5 dintr-un alt apartament, privatizat de familia sa în 1999, în sectorul Ciocana din Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram