/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mitropolitul Vladimir, despre preotul decedat în accidentul de aseară: „A fost vrednic și a slujit cu dăruire”

missing
14 decembrie 2017, ora 10:01

„Cu adâncă întristare și nespusă durere am aflat de trecerea, prematură, la Domnul, a Preotului Valeriu Dubenco și a presbiterei sale Iraida, din Parohia Copăceni, Protopopiatul Sângerei, în urma unui accident cu consecințe fatale. (…) Părintele Valeriu Dubenco, parohul bisericii „Sfânta Treime” din satul Copăceni, raionul Sîngerei a fost un vrednic preot, slujind cu dăruire în parohia încredințată lui. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în treapta de preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit”, se menționează într-un mesaj remis de către Mitropolie.

Reamintim că, tragedia a avut loc miercuri seara în jurul orei 17:20. Un automobil de model Audi 100 s-a ciocnit violent într-un Opel Vectra.

La volanul automobilului Audi se afla un tânăr de 25 de ani, care se face vinovat de producerea accidentului. Acesta ar fi pierdut controlul asupra volanului și s-a ciocnit frontal cu automobilul în care se afla preotul în vârstă de 60 ani și soția acestuia în vârstă de 54 de ani, care se deplasau regulamentar din direcţia mun. Bălţi spre mun. Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram